House in Fukawa by Suppose Design Office

House in Fukawa by Suppose Design Office

House in Fukawa by Suppose Design Office

This house in Hiroshima city by Japanese firm Suppose Design Office has a central staircase branching into wooden volumes that create a series of rooms and platforms.

House in Fukawa by Suppose Design Office

Called House in Fukawa, the project aims to make the property feel larger by obscuring views of its boundaries, giving the impression that the maze of doorways, platforms, enclosed rooms and overhangs might continue on and on.

House in Fukawa by Suppose Design Office

House in Fukawa by Suppose Design Office

The information that follows is from Suppose Design Office:


House in Fukawa

The house is placed at suburbs in Hiroshima, and designed for 4 members of a family with two kids.

Because there are a lot of traffics around the area, we considered the house, which is closed from outside as much as possible but still keep its space open without any pressure of the separation from the outside.

House in Fukawa by Suppose Design Office

People can feel a place bigger more and more if they could not figure out the size of it, such as the sky and the ocean. In other words, people think a space is big when they would felt the area as if it is continuing forever.

House in Fukawa by Suppose Design Office

There is- a staircase at the center of the house. It is surrounded by walls as an another construction, and it is built up to the ceiling. It stands as a core of the house. From the pillar all rooms are connected as each. The spaces are placed randomly with various levels and angles. The inside with layers of the rooms is like a place under a tree with leaves or like a cave in a mountain.

House in Fukawa by Suppose Design Office

Moreover, the place at the top of each room could also engage people as terraces. Because of the use of the top the boxes, there are various space relations in the house, such as a room and a room, a room and a terrace, and a terrace and a terrace.

House in Fukawa by Suppose Design Office

The house is separated from the outside environment, however the dwelling inside could create space like continuing forever with the center construction standing like a big tree. We believe residents could enjoy to live in the house with a comfort like in a nature environment, which people could feel and imagine the scale of the space.

House in Fukawa by Suppose Design Office

Designed by Makoto Tanijiri.
Design period : April. 2008 – November. 2009
Construction period : November. 2009 – May. 2010

House in Fukawa by Suppose Design Office

Total floor area is 114.27 sqm.
building area is 50.29 sqm.
Plot area is 124.45sqm.

House in Fukawa by Suppose Design Office

Click above for larger image

House in Fukawa by Suppose Design Office

Click above for larger image

House in Fukawa by Suppose Design Office

Click above for larger image

House in Fukawa by Suppose Design Office

Click above for larger image

House in Fukawa by Suppose Design Office

Click above for larger image

House in Fukawa by Suppose Design Office

Click above for larger image

Reklamer
  1. #1 by Construction on april 17, 2015 - 7:53 am

    I just like the valuable information you supply to your articles.
    I’ll bookmark your blog and check once more right here frequently.
    I’m slightly sure I’ll learn many new stuff right
    right here! Good luck for the next!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s