rumtossede legepladser

Brumlebyen

Brumlebyen

Brumlebyen er en af Københavns arkitektoniske kulturperler. I 1997 blev Brumlebyen tildelt Europa Nostras Pris for bevaring og renovering.
Målet med legepladsen var at lave et element til Brumlebyen der på en gang spejlede områdets karakter og vendte det hele på hovedet.

Dengang i 1800-hvidkål, hvor Brumleby lå ude på landet, var der ismejeri og slagterhus i Brumleby. Ideen til legepladsen er at skabe en bid af det gamle Brumleby. Brumleby skal være skøn at se på for de voksne, og sjov at lege i for de små, og så må den gerne minde os om Brumlebys fantastiske historie.

Alt er tilladt. Der er klatregreb på murene, rutschebaner ud ad vinduerne, ballance baner fra hus til hus. Børnene kan suse op og ned, ud og ind. Alt sammen uden at få skældud og uden at det går ud over sikkerheden. Legepladsen er desuden kombineret med kolbøttestænger, vipper og jorden-er-giftig baner.

Brumlebyen består af 3 huse med en bager og en isbod. Faldunderlaget rundt om husene er støbt faldgummi.
Ved siden af byen er der etableret en jorden-er-giftig Slange. I to af bugtningerne bliver plads til gyngestativer med en fugleredegynge og to almindelige gynger.

Remisevænget

Remisevænget

Bebyggelsen i Remisevænget er blevet renoveret. Hele gårdmiljøet er lavet om med små grønne områder gennemskåret af stier med bænke og opholdsområder. Midt i det hele er den nye metro brudt op gennem jorden så husene vælter og bliver helt overraskede.

Den store legeplads består af 3 organiske huse og et metrotog forbundet med ballancebomme, en rutschebane og en svævebane.
Husene er udvendigt beklædt med klatregreb og i kombination med vindueskarme og dørkarme danner de lette og svære klatreruter op over husene.Rutschebanen er en dobbelt-ekspress-rutschebane der starter i ca 2,8 meters højde. Rutschebanen er 1 m bred hvilket giver en masse plads til at løbe op ad rutschebanen samtidig med at der er nogen på vej ned. Rutschebanen er samtidig så stejl at den bliver ved med at være sjovt i laang tid.Svævebanen starter på siden af et lille hus der er næsten helt begravet i sandet. Svævebanen er ca 15 m lang. Det forudsættes at faldunderlaget har et 15 m langt stykke i mindst 4 meters bredde. Stolperne er lavet af galvaniseret stål.

Reklamer
 1. #1 by Thomas on april 20, 2013 - 4:00 am

  That was equally attention-grabbing in addition as insightful!
  Thank you for sharing your ideas with us.

 2. #2 by คาสิโนออนไลน์ on april 25, 2013 - 1:55 pm

  This paragraph will assist the internet users for creating new
  webpage or even a weblog from start to end.

 3. #3 by cause back pain on maj 7, 2013 - 2:38 am

  Hi there i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when
  i read this piece of writing i thought i could also make
  comment due to this brilliant article.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s