“SPACES OF FOOD” af Magda Biernat

Jeg er en lille men glad skabs fotograf… og har en hel del idoler inden for dette fag.

 

Derfor ventede jeg med spænding på at se polsk-født,nu New York-baserede fotograf Magda Biernat udstiller en billeder serie hun kalder Betel Nut Beauties, et udpluk ses her.

“De Clic Gallery” beskriver Biernat’s projekt som “en fotoseries der overbevisende dokumenterer fænomenet street food der er overalt på tværs af Taiwan.”

Et fast indslag i gaderne i centrum og forstæder til Taiwan, disse lyse, ofte faldefærdige hytter der sælge en mild stimulans lavet af nødder fra arecapalmer og indpakket i betel blade …

 

Billederne er taget mens pigerne venter på deres næste salg, og Biernat’s fotografier fange medfølende deres isolation og kedsomhed i disse madboder, hvor de optræder som var de på skærmen, en eksistens afgrænset af vægge af glas.

De er bemandet næsten udelukkende af unge kvinder, som står og appellerer til bla langturs lastbilchauffører, – og som cigaretter piger i kasinoer, er betelnød pigerne opfordret til at klæde sig i småt tøj der lokker de mandlige kunder til.

Biernat beskriver disse bygninger som “selvlysende strukturer”, hvor sex, økonomi og fødevarer overlapper – og dermed titlen på dette indslag “spaces of food …” da kvinderne selv er objekter af både kropslige og æstetiske forbrug.

“Den farverige butikker,”  skriver Biernat, “med deres letpåklædte ansatte sørger de for en overraskende kontrast mod Taiwan er ofte grå bylandskab.”

 

 

 

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s