Sou Fujimuto final-wooden-house

 

Architects: Sou Fujimoto Architects
Location: Kumamoto, 
Project Team: Hiroshi Kato
Structural Consultant: Jun Sato Structural Engineers
Lighting: Hirohito Totsune
Contractor: Tanakagumi Construction
Design Year: 2005-2006
Construction Year: 2007-2008
Site Area: 89,3 sqm
Constructed Area: 15,13 sqm
Photographer: Iwan Baan

Sou Fujimoto forklare : Jeg tænkte på at skabe et bud på ultimativ træ arkitektur. Det var bygget op udlukkende af 350mm bjælker.

I almindelig træ arkitektur, er tømmer effektivt til alle mulige funktioner og i forskellige lokaliteter. Søjler, bjælker, fundamenter, ydervægge, indvendige vægge, lofter, gulve, isolering, møbler, trapper, vindueskarme, hvilket stort set betyder alt. Så jeg tænkte, at hvis tømmer virkelig er så alsidig, hvorfor så ikke skabe arkitektur med den regel, at de skal opfylder alle disse funktioner. Jeg forestillede mig at oprette ny rumlighed, der bevarer helt primitive forhold i en harmonisk enhed.

Der er ingen adskillelse af gulv, væg og loft her. Et sted, man tror er et gulv,- bliver en stol, et loft, en væg alt efter hvor du befinder dig. Gulvets niveauer er relative og rumlighed opfattes forskelligt, alt efter ens position. Her opleves mennesket virkelig i et tredimensionelt rum. Dette er et sted som et amorf landskab med en ny oplevelse af forskellige sanser. Som “indbygger” her tager du på opdagelse, snarere end at være ordineret, forskellige funktioner.

Denne bungalow hører ikke ind under kategorien af træ arkitektur. Det er en eksistens beslægtet med de primitive bolig forhold, der eksisterede før “arkitektur”. Snarere end blot en ny arkitektur, er dette en ny oprindelse, en ny eksistens.

Reklamer
  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s