Jason deCaires Taylor

Vicissitudes

Jason de Caires Taylors undervands skulpturer skaber et unikt, fængslende og ekspansivt visuelt landskab. Taylor’s intensioner er at udforske de indviklede relationer der eksisterer mellem kunst og miljø og dets økologiske processer. Som tiden går bliver hans værker kunstige koralrev, som tiltrækker havets liv, og de beriges af den konstant skiftende sand havbunden, – det omdefinere undersøiske landskab byder på uforudsigelige oplevelser.

Oplevelsen af at være under vandet er meget forskellige fra at være på land. Der er fysiske og optiske overvejelser, der skal tages i betragtning. Objekter vises 25 procent større under vandet, og som følge heraf virker de tættere på. Farverne ændres som lys absorberes og afspejles, og vanddybden påvirker dette yderligere. Lyskilden i vand er fra overfladen, hvilke producerer de kalejdoskopiske virkninger er omfattes af vandbevægelse, strøm og turbulens.

. Vand er et plastisk medium at bevæge sig i hvilket gør det muligt for beskueren til at blive aktive i deres oplevelse af værkerne. De mange mulige vinkler og perspektiver, hvorfra skulpturerne kan ses gør det til ekstra dramatisk og unikke oplevelse af mødes med værkerne.Havet er gennemsyret af mystik. Under vandet er der blottet for hvide gallerivægge og beskueren kan uhæmmede bevæge sig i deres interaktion med værket. Opdrift og vægtløshed muliggøre en løsrevet fysisk oplevelse, opmuntrende møder, der er perceptuelle og personlige.

The Silent Evolution

Reklamer
  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s