Kazuki Takamatsu

Kazuki Takamatsu er en japansk kunstner, hvis verden er som taget ud af et eventyr. Men dette eventyr er ikke som de andre. Det er mørke og voldelige historier, hvor flydende melankolske barnlige børn enten er i fortvivlelse eller i besiddelse af dødbringende dræbermaskiner. Små melankolske Lolitas poserer med uskyld der skaber en atmosfærisk mystiske verden. Kazuki Takamatsu blander traditionelle og moderne teknikker. På den ene side er hans værker  ”gouache malerier” (1) der skildrer tredimensionelle objekter og figurer, men på den anden side, han bruger “Depth Map” (2) en teknik, hvor hver pixel på objektet males med en nuance af grå, der er proportional med dens afstand fra beskueren. Kampen af disse to teknikker giver en reel følelse af surrealisme og overraskende dybde.

(1) »Metoden til at blande akvarel pigment med en uigennemsigtig, hvid pigment  (lavet med gummi arabicum) er traditionelt benævnt gouache. Gouache (udtales “gwash”) kommer fra den italienske aguazzo, for mudder. Gouache er ideel til illustration og foto reproduktion. Gouache malerier er typisk udført på varme presset papirer eller glatte kunst brædder, da malingen formidler de fleste af tekstur og disse flader bidrage til at skabe en perfekt flad maling effekt. Tonet papir er også almindeligt anvendt, da nuancen nemt er dækket, uanset hvor du ønsker det, men låner en behagelig baggrundssløring nuance i umalet områder.

(2) »Shadow / dybde mapping eller projektiv shadowing er en proces, hvor skyggerne er føjet til 3D computergrafik. Dette koncept blev introduceret af Lance Williams i 1978, i en med titlen “Casting buede skygger på buede overflader”. Siden da har det været anvendt både i pre-afsmeltet scener i realtime, selv i mange konsol og high-end pc-spil. Shadow mapping bruges af Pixar’s RenderMan, og ligeledes har skygge kortlægning blevet brugt i film som Toy Story. Shadows er skabt ved at teste, om en pixel er synligt fra lyskilden, ved at sammenligne det til en z-buffer eller dybde billede af lyskilden opfattelse, som lagres i form af en tekstur.

Kazuki Takamatsu was born in 1978 and graduated from the Tohoku University of Art and Design.

Reklamer
  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s