U R B A N F O R E S T. Udsmykning af Metro Kongens Nytorv

En behagelig byskov skulle (for en stund) modvirke stress og jag

Man skal til daglig være temmelig opmærksom under sin tur med den københavnske metro, for at spotte hvilken af de grå, uniforme stationer man nu er kommet til.

Men for nogle uger siden var ingen være i tvivl, når toget stoppet på Kongens Nytorv. Fra perronen og hele vejen op af alle rulletrapperne var undergrundsstationen nemlig med lys, lyd og meterhøje videoprojekteringer af balletdansere omdannet til stemningsværket Urban Forest.

Indretningsarkitekterne er den danske duo The Reframing Initiative, som tager afsæt i, hvordan vores omgivelser påvirker vores sindsstemninger. Med en omtænkning – eller reframing – af metrostationens kolde og stressede rum til et mere behageligt univers, er håbet at gøre metroen til et sansestimulerende rum med rolig energi og behagelige former.

“Vi vil gerne udfordre rammerne om vores liv, som vi tager for givet, og vise med eksemplets magt, at de kan konstrueres anderledes. Vi er stolte over, at København bliver første metropol, der laver Urban Forest og håber at københavnerne vil nyde det lille åndehul som metroen på Kongens Nytorv forhåbentlig vil være hele ugen,” siger Patrick Coard og Cecilie Waagner, som er dem, der er inde i The Reframing Initiative.

Reklamer
  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s